POV-Ray : Newsgroups : povray.macintosh : Render Settings Server Time
16 Sep 2021 06:36:10 EDT (-0400)
  Render Settings (Message 1 to 3 of 3)  
From: Keith
Subject: Render Settings
Date: 28 Nov 2007 20:30:00
Message: <web.474e1568e2cc61feb08ed6a0@news.povray.org>
I have managed to set everything up fine and POV-Ray works well on the Mac, with
one major exception. Scenes render well and everything seems to be set up fine,
but rendering only produces a wee little image. I have used the Windows version
for a fairly long time, but am totally new to using the program on Mac. So,
after a brief search through all the relevent documentation I could lay my
hands on, I found it firmly established that the solution of my problem lies in
the Render Settings dialogue accessed through the Edit menu. Trouble is, I click
on the Edit menu and Render Settings is greyed out and not selectable. No matter
what steps I take to try to get it to be accessible, it remains unselectable. I
spent the better part of the past few days searching in vain for some way to
access it, but to no avail. I have yet to find a single issue where Render
Settings in the Edit menu is not accessible. I'd greatly appreciate it if
someone could explain possibilities as to why this may be the case and what I
could do to correct it, keeping in mind that I seem to have set up the program
fine and have no problem rendering images.

Keith


Post a reply to this message

From: Thorsten Froehlich
Subject: Re: Render Settings
Date: 29 Nov 2007 02:48:03
Message: <474e6eb3$1@news.povray.org>
Keith wrote:
> I have managed to set everything up fine and POV-Ray works well on the Mac, with
> one major exception. Scenes render well and everything seems to be set up fine,
> but rendering only produces a wee little image. I have used the Windows version
> for a fairly long time, but am totally new to using the program on Mac. So,
> after a brief search through all the relevent documentation I could lay my
> hands on, I found it firmly established that the solution of my problem lies in
> the Render Settings dialogue accessed through the Edit menu. Trouble is, I click
> on the Edit menu and Render Settings is greyed out and not selectable. No matter
> what steps I take to try to get it to be accessible, it remains unselectable. I
> spent the better part of the past few days searching in vain for some way to
> access it, but to no avail. I have yet to find a single issue where Render
> Settings in the Edit menu is not accessible. I'd greatly appreciate it if
> someone could explain possibilities as to why this may be the case and what I
> could do to correct it, keeping in mind that I seem to have set up the program
> fine and have no problem rendering images.

Your files are missing a ".pov" extension and you have
<http://www.povray.org/documentation/view/3.6.1/750/> enabled. I would
recommend you add ".pov" extensions to your POV-Ray files.

	Thorsten, POV-Team


Post a reply to this message

From: Keith
Subject: Re: Render Settings
Date: 29 Nov 2007 15:40:00
Message: <web.474f230736d97b50eb08ed6a0@news.povray.org>
Very good. Problem solved now. Thanks! Feel silly I hadn't realized as much
myself, but I was so convinced the solution would be more complex that I pretty
much ignored such a simple, obvious cause.


Keith


Post a reply to this message

Copyright 2003-2021 Persistence of Vision Raytracer Pty. Ltd.