POV-Ray : Newsgroups : povray.beta-test : weird white stain with beta povray v3.8.0 (not with povray v3.7.0) : Re: weird white stain with beta povray v3.8.0 (not with povray v3.7.0) Server Time
13 Aug 2022 04:31:50 EDT (-0400)
  Re: weird white stain with beta povray v3.8.0 (not with povray v3.7.0)  
From: Kenneth
Date: 17 Jan 2022 21:50:00
Message: <web.61e62a6cc82cc78e4cef624e6e066e29@news.povray.org>
[Running v3.8.0 beta 1 in Windows 10]

This is a very tricky problem to diagnose; I am seeing inconsistent results from
render to render, even at the problematic 1280X960 render size. Sometimes the
heart-shaped stain is there, sometimes not.

[Warren wrote:]
// There are other things to consider:
// First off, set the boolean 'PlaceWell' (line 19 of main pov file) to false,
// to get a faster rendering, the heart shape artifact being always there.

Even with that change, I still get inconsistent results.

Interestingly, I commented-out this code block in your main file to see what
would happen; it's your lamp-placement block, I think...

#for( It, 0, PositionsNum - 1, 1 )
 ...
 #end
#end

..... but I still see the (inconsistent) artifact.

That still leaves your pumpkins and candles in the scene-- with *their* lights.
Maybe those include files would be a place to look? Perhaps you could try
plugging in some crazy values in certain places, to try and *force* the artifact
to always show up and to look even worse.

Strange as it seems, if I simply eliminate your  +bs8  on the command line, I
never see the artifact at 1280X960...well, not in 15 render attempts, anyway. I
have no idea why that would matter.


Post a reply to this message

Copyright 2003-2021 Persistence of Vision Raytracer Pty. Ltd.