POV-Ray : Newsgroups : povray.beta-test : media & fog bug? : media & fog bug? Server Time
23 Jun 2021 01:37:56 EDT (-0400)
  media & fog bug?  
From: Kevin Ellis
Date: 9 Dec 2001 09:49:04
Message: <3c1379e0$1@news.povray.org>
Hi,

Is this a bug with media containers and fog, surely the following scene
should render the same for all possible combinations of FogSw, MediaSw=1or
0, due to media being totally transparent, adding fog seems to be the
culprit



//Begin buggy scene

#declare FogSw=1; // 1=on, 0=off
#declare MediaSw=1; //1=on, 0=off

camera {
  location <0,2,-14>
  right <16/9,0,0>
  look_at <-1,2,0>
}

light_source {
  <0,200000000,0>
  color rgb <1,0.8,0.65>*1.8
  rotate <0,0,50>
  rotate <0,20,0>
}

sky_sphere {
  pigment {
    bozo
    color_map {
      [0 rgb <0.4,0.6,0.8>*0.87]
      [1 rgb <0.4,0.65,0.9>*1]
    }
    scale 0.1
    turbulence 0.8
    octaves 4
    lambda 2
    omega 0.4
  }
}

#if(FogSw)
fog {
  fog_type 2
  distance 200
  fog_offset 0
  fog_alt 80
  color rgb <0.8,0.8,0.75>*1
}
#end

#if(MediaSw)
box {
  <-30000,700,-60000>
  <30000,900,60000>
  material {
    texture {
      pigment {rgbt 1}

    }
    interior {
      media {
        scattering {5, 0.00 extinction 1 eccentricity 0.005}
        method 3
        intervals 1
        aa_level 4
        jitter 0.1
        density {
          rgb 1
        }
      }
    }
  }
  hollow
}
#end

plane {y,0 texture {pigment {rgb 1}


Post a reply to this message

Copyright 2003-2021 Persistence of Vision Raytracer Pty. Ltd.