POV-Ray : Newsgroups : povray.beta-test : Bug with blobs and media : Bug with blobs and media Server Time
16 Jun 2021 10:32:27 EDT (-0400)
  Bug with blobs and media  
From: Redbeard
Date: 4 Nov 2001 20:51:46
Message: <3be5f0b2@news.povray.org>
I haven't found anything like this in previous posts, although it may be related
to:
Blob problem
(blob surface develops holes when "radius" is very small)
http://news.povray.org/3b99052c@news.povray.org

I don't think my radius is "very" small, though.

If you render the scene below you'll get a sphere with dark bands.  Change the
blob to a sphere and there is no problem.  The media settings don't seem to
matter.  However, if the blob is large enough, the bands seem to go away.  At a
radius of 0.5 for the blob, only a few pixels are missing around the edge.

POV-Ray 3.5 beta 7, Win98SE, Athlon 700, 192MB

---8<------ Scene --------
global_settings { assumed_gamma 1.0 }

blob
{
    threshold 0.5
    sphere { 0, 0.1, 1 }
    hollow
    texture { pigment { rgbf 1 } }
    interior
    {
        media
        {
            // Settings don't seem to matter
            emission rgb 5
            density { bozo color_map { [0.0 rgbt 1][1.0 rgb .5] } }
        }
    }
}

camera { location <0, 0, -1> look_at 0 angle 30}
-------End of Scene -->8--

Michael
--
#macro M(D)#local J=strlen(D);#local _=""#while(J>0)#local _=concat(_,substr(D
,J,1))#local J=J-1;#end _#end sphere{z*9,5pigment{rgb x}}#macro N(D,J)text{ttf
"timrom.ttf"M(D)1,0 translate-J}#end#macro O(E,K)#local _=N(E,K)light_source{-
z*9rgb 1projected_through{_}}#end O("leahciM"<1.6,-.3.9>)O("nosnhoJ"<1.6.9.9>)


Post a reply to this message

Copyright 2003-2021 Persistence of Vision Raytracer Pty. Ltd.