POV-Ray : Newsgroups : moray.win : Backdrop resolution? Server Time
1 Aug 2021 22:21:04 EDT (-0400)
  Backdrop resolution? (Message 1 to 9 of 9)  
From: Tim Cook
Subject: Backdrop resolution?
Date: 10 Dec 2017 18:41:09
Message: <5a2dc615$1@news.povray.org>
I notice that the backdrop resolution is rather lower than the images 
I'm trying to use, even 1024x1024 gets downgraded.  OpenGL settings 
doesn't seem to fix this, is there a graceful workaround?  Making a 
UV-mapped cube to display in textured mode doesn't seem to be working at 
all.

--
Tim Cook


Post a reply to this message

From: Kenneth
Subject: Re: Backdrop resolution?
Date: 12 Dec 2017 19:30:01
Message: <web.5a30740e2fd1a9b989df8d30@news.povray.org>
I'm not clear about what you're asking. What's the 'backdrop' you refer to? More
details please...


Post a reply to this message

From: Tim Cook
Subject: Re: Backdrop resolution?
Date: 12 Dec 2017 21:01:29
Message: <5a3089f9$1@news.povray.org>
On 2017-12-12 18:28, Kenneth wrote:
> I'm not clear about what you're asking. What's the 'backdrop' you refer to? More
> details please...

In a view pane, if you press ctrl+B you can select an image file to 
display as a background for that pane for reference.  It's limited in 
resolution, though, so you can't do much detail work with it.  ...I think.

--
Tim Cook


Post a reply to this message

From: Kenneth
Subject: Re: Backdrop resolution?
Date: 13 Dec 2017 19:40:00
Message: <web.5a31c7c72fd1a9b989df8d30@news.povray.org>
Tim Cook <z99### [at] gmailcom> wrote:

>
> In a view pane, if you press ctrl+B you can select an image file to
> display as a background for that pane for reference.  It's limited in
> resolution, though, so you can't do much detail work with it.  ...I think.
>

Uh.. are you sure you're posting in the correct newsgroup? Ctrl+B in POV-Ray
does... nothing...

;-)


Post a reply to this message

From: clipka
Subject: Re: Backdrop resolution?
Date: 14 Dec 2017 01:22:37
Message: <5a3218ad$1@news.povray.org>
Am 14.12.2017 um 01:37 schrieb Kenneth:
> Tim Cook <z99### [at] gmailcom> wrote:
> 
>>
>> In a view pane, if you press ctrl+B you can select an image file to
>> display as a background for that pane for reference.  It's limited in
>> resolution, though, so you can't do much detail work with it.  ...I think.
>>
> 
> Uh.. are you sure you're posting in the correct newsgroup? Ctrl+B in POV-Ray
> does... nothing...
> 
> ;-)

Are _you_ sure you're _reading_ the correct newsgroup?

This is "moray.win", not "povray.windows" :-P


Post a reply to this message

From: Thomas de Groot
Subject: Re: Backdrop resolution?
Date: 14 Dec 2017 02:45:09
Message: <5a322c05$1@news.povray.org>
On 13-12-2017 3:01, Tim Cook wrote:
> On 2017-12-12 18:28, Kenneth wrote:
>> I'm not clear about what you're asking. What's the 'backdrop' you 
>> refer to? More
>> details please...
> 
> In a view pane, if you press ctrl+B you can select an image file to 


> 

Long time ago... I don't remember that there was a way to improve the 
resolution at all. The background image was typically used as a kind of 
template for modelling the object in the pane and so the resolution was 
not very important but could be irritating indeed.

-- 
Thomas


Post a reply to this message

From: Kenneth
Subject: Re: Backdrop resolution?
Date: 14 Dec 2017 12:20:06
Message: <web.5a32b2612fd1a9b989df8d30@news.povray.org>
clipka <ano### [at] anonymousorg> wrote:

>
> Are _you_ sure you're _reading_ the correct newsgroup?
>
> This is "moray.win", not "povray.windows" :-P

Oops! Umm...uh...you're right...


Post a reply to this message

From: Lutz
Subject: Re: Backdrop resolution?
Date: 29 Jan 2018 12:55:01
Message: <web.5a6f5fed2fd1a9b9680725ff0@news.povray.org>
> In a view pane, if you press ctrl+B you can select an image file to
> display as a background for that pane for reference.  It's limited in
> resolution, though, so you can't do much detail work with it.  ...I think.
I'm not sure whether this was something you could set in the OpenGL
Preferences... wasn't there an entry for maximum texture resolution somewhere?

Back when this was written, graphics card memory was scarce, so I might have
limited it. No reason to keep that around, though. I'll take a look.

I'm not real happy with the backdrop feature. It really needs controls to scale,
rotate and move it around in the view. Right now it can only be sized and that
uses dialogs, which is just.... urgh... :-)

- Lutz


Post a reply to this message

From: Lutz
Subject: Re: Backdrop resolution?
Date: 30 Jan 2018 00:20:00
Message: <web.5a7000142fd1a9b9b40666f40@news.povray.org>
"Lutz" <lut### [at] stmuccom> wrote:
> > In a view pane, if you press ctrl+B you can select an image file to
> > display as a background for that pane for reference.  It's limited in
> > resolution, though, so you can't do much detail work with it.  ...I think.
> I'm not sure whether this was something you could set in the OpenGL
> Preferences... wasn't there an entry for maximum texture resolution somewhere?

Ha, turns out there's a registry setting that can be used to control this....

Create a DWORD called OpenGLBackdropSize in HKCU\Software\SoftTronics\Moray For
Windows\Modeller\Options and set it to the maximum size you want to allow for
textures. Moray ensures a power of 2. I tried with 2048 and it works fine.

- Lutz


Post a reply to this message

Copyright 2003-2021 Persistence of Vision Raytracer Pty. Ltd.