POV-Ray : Newsgroups : povray.windows : 'old' feature request (?) for animation Server Time: 17 Jan 2019 03:41:56 GMT
  'old' feature request (?) for animation (Message 1 to 3 of 3)  
From: Kenneth
Subject: 'old' feature request (?) for animation
Date: 8 Jan 2017 04:40:00
Message: <web.5871c192903f7e8f883fb31c0@news.povray.org>
In v3.7xx (using the Windows GUI version), I've noticed what seems to be a
change in how the 'Hide' (i.e., hide render) button works in the editor window,
when animating. (Compared to v3.6xx.)

IIRC(?), in v3.6xx, when I was running a long animation and I hit the 'Hide'
button (to look at my scene code), the on-going rendered animation frames stayed
hidden, until I hit the 'Show' button. However, In 3.7, what happens is that
when each new animation frame is rendered, it immediately comes back to the
forefront-- requiring another hit of the Hide button (over and over.)

The old behavior was much more convenient! Or am I just *imagining* what the old
behavior was like??  :-O

(Under the 'Options/Render Window' menu, I have  'Preserve Contents During
Animation'  active, but I tried various combinations of 'Keep Above Main', 'Get
Focus On Creation' and 'Hide When Main Minimized', yet nothing seems to change
the behavior. Maybe I'm still doing something wrong.)

I've searched the newsgroups for an answer, but only came up with this older
thread...

http://news.povray.org/povray.windows/thread/%3Cweb.543c53cdafb02fa0c9d8b8ab0%40news.povray.org%3E/


Post a reply to this message

From: omniverse
Subject: Re: 'old' feature request (?) for animation
Date: 8 Jan 2017 18:30:00
Message: <web.58728481d0ff4c2e9c5d6c810@news.povray.org>
"Kenneth" <kdw### [at] gmailcom> wrote:
> In v3.7xx (using the Windows GUI version), I've noticed what seems to be a
> change in how the 'Hide' (i.e., hide render) button works in the editor window,
> when animating. (Compared to v3.6xx.)
>
> IIRC(?), in v3.6xx, when I was running a long animation and I hit the 'Hide'
> button (to look at my scene code), the on-going rendered animation frames stayed
> hidden, until I hit the 'Show' button. However, In 3.7, what happens is that
> when each new animation frame is rendered, it immediately comes back to the
> forefront-- requiring another hit of the Hide button (over and over.)
>
> The old behavior was much more convenient! Or am I just *imagining* what the old
> behavior was like??  :-O
>
> (Under the 'Options/Render Window' menu, I have  'Preserve Contents During
> Animation'  active, but I tried various combinations of 'Keep Above Main', 'Get
> Focus On Creation' and 'Hide When Main Minimized', yet nothing seems to change
> the behavior. Maybe I'm still doing something wrong.)
>
> I've searched the newsgroups for an answer, but only came up with this older
> thread...
>
>
http://news.povray.org/povray.windows/thread/%3Cweb.543c53cdafb02fa0c9d8b8ab0%40news.povray.org%3E/

You're right. I checked this for 3.62, Hide removes render window until Show.

I had wondered about this too. I have been minimizing the window. I just hadn't
bothered to find out about it.


Post a reply to this message

From: Kenneth
Subject: Re: 'old' feature request (?) for animation
Date: 8 Jan 2017 23:35:01
Message: <web.5872cbacd0ff4c2e883fb31c0@news.povray.org>
"omniverse" <omn### [at] charternet> wrote:
>
> You're right. I checked this for 3.62, Hide removes render window until Show.
>

Thanks for the confirmation. At least I know that my brain cells aren't dying
off (yet!)


Post a reply to this message

Copyright 2003-2008 Persistence of Vision Raytracer Pty. Ltd.