POV-Ray : Newsgroups : povray.unofficial.patches : Compiling UberPOV on MacOSX Server Time
23 Feb 2024 16:24:52 EST (-0500)
  Compiling UberPOV on MacOSX (Message 11 to 12 of 12)  
<<< Previous 10 Messages Goto Initial 10 Messages
From: clipka
Subject: Re: Compiling UberPOV on MacOSX
Date: 4 Dec 2013 15:37:04
Message: <529f9270$1@news.povray.org>
Am 04.12.2013 20:49, schrieb Bill Pragnell:
> clipka <ano### [at] anonymousorg> wrote:
>> Can you give any additional details (what exactly configure is
>> complaining about)?
>
> This seems to be the relevant chunk of config.log:
> ---------
> configure:7606: checking whether the Boost::Thread library is available
> configure:7638: g++ -c -pthread  -D_THREAD_SAFE   -I/opt/local/include
> conftest.cpp >&5
> configure:7638: $? = 0
> configure:7653: result: yes
> configure:7682: checking for exit in -lboost_thread-mt
> configure:7707: g++ -o conftest  -D_THREAD_SAFE   -I/opt/local/include
> -L/opt/local/lib conftest.cpp -lboost_thread-mt   -D_THREAD_SAFE   >&5
> configure:7707: $? = 0
> configure:7717: result: yes
> configure:7849: checking whether the boost thread library is usable
> configure:7869: g++ -o conftest  -D_THREAD_SAFE   -pthread -I/opt/local/include
> -L/opt/local/lib conftest.cpp -lboost_thread-mt  -D_THREAD_SAFE   >&5
> Undefined symbols:
>    "boost::system::generic_category()", referenced from:
>        __static_initialization_and_destruction_0(int, int)in ccjJtpIS.o
>        __static_initialization_and_destruction_0(int, int)in ccjJtpIS.o
>    "boost::system::system_category()", referenced from:
>        __static_initialization_and_destruction_0(int, int)in ccjJtpIS.o
> ld: symbol(s) not found
> collect2: ld returned 1 exit status
> ---------

Is this with LIBS="-lboost_system -lboost_thread"? If not, can you try 
that again and post the relevant config.log section?


Post a reply to this message

From: Bill Pragnell
Subject: Re: Compiling UberPOV on MacOSX
Date: 4 Dec 2013 16:10:01
Message: <web.529f996ad8663c00409e7c7f0@news.povray.org>
clipka <ano### [at] anonymousorg> wrote:
> Is this with LIBS="-lboost_system -lboost_thread"? If not, can you try
> that again and post the relevant config.log section?

with the LIBS as above:

---------
configure:4820: checking whether the C compiler works
configure:4842: gcc    conftest.c -lboost_system -lboost_thread >&5
ld: library not found for -lboost_system
collect2: ld returned 1 exit status
configure:4846: $? = 1
configure:4884: result: no
---------

the boost_system libs are /opt/local/lib/libboost_system-mt.a and .dylib.

Bill


Post a reply to this message

<<< Previous 10 Messages Goto Initial 10 Messages

Copyright 2003-2023 Persistence of Vision Raytracer Pty. Ltd.