POV-Ray : Newsgroups : povray.unofficial.patches : Mechsim messing things up Server Time: 28 Mar 2017 10:10:23 GMT
  Mechsim messing things up (Message 1 to 2 of 2)  
From: macgorilla
Subject: Mechsim messing things up
Date: 20 Apr 2012 10:25:00
Message: <web.4f91394b28f6f2685eb666730@news.povray.org>
I am trying to build a simulation with mechsim (on MegaPOV) and things seem to
be totally wrong. So I stripped lots of code trying to pin down the problem and
I ended with this:

global_settings {
 mechsim {
  gravity -9.81*y
  method 1
  step_count 10000
  time_step 1/24/10000
  topology {
   MechSim_Generate_Block(
    <0,0,0>,.02,.03,10e3,10e1,false,<-.06,.02,-.98>,<.06,.14,.98>,<2,2,2>,
    transform {rotate x*80 translate y*1.5*3},4
   )
  }
 }
}

(some values are random and just due to experimentation)

In this form, the box generated by MechSim_Generate_Block is deformed into a
trapezoid (!)
If I change <-.06,.02,-.98>,<.06,.14,.98> to <-.1,-.1,1>,<.1,.1,1> everything
works fine.
Also removing gravity everything works fine.
I can't get my head around it. It seems like a serious bug in the mechsim patch
but it should have been noticed before, right? Every help is appreciated!


Post a reply to this message

From: macgorilla
Subject: Re: Mechsim messing things up
Date: 20 Apr 2012 10:35:00
Message: <web.4f913acfd26b78945eb666730@news.povray.org>
I just tried to change the Diagonal parameter (the last number in the
MechSim_Generate_Block) and found it works well with values 1 and 3 and gives
weird results with values 2 and 4.
It's definitely a bug I'm afraid...
I'm running MegaPOV 1.2.1 r3.


Post a reply to this message

Copyright 2003-2008 Persistence of Vision Raytracer Pty. Ltd.